recept: Standaard pasta, maar dan lekker

Door wheez50 op donderdag 26 juni 2008 18:52
Categorie: Personal, Views: 2.926

Ingredienten:
Verse tagliatella van de AH (elke pasta voldoet trouwens)
350 gram gehakt (runder) (ontdooid)
gemiddelde ui (redelijk grof gesnipperd)
blikje tomatenpuree
knoflookpasta/teentjes
kruiden (zout, peper, gemberpoeder, paprikapoeder, provencaalse/italiaanse kruiden) olijfolie en bak/braad/boter


Als eerste verhit je een koekenpan (met iets van een deksel, anders hapjespan oid) en doe je 100% olijfolie in de pan (alsof je het gehakt gaat rullen in alleen olijfolie). Dan doe je nog eens 100% bak en braad (of margarine/boter ed) in de pan en laat dat niet te lang staan: Voeg het gehakt toe en kruid dit met flink wat peper, zout en heel veel paprikapoeder. Dan voeg je wat gemberpoeder toe en een beetje prov/ital kruiden (voor de geur). Rul eerst en laat eerste minuten garen onder deksel

Als je wat langer kokende pasta hebt dient het water nu al te koken en kan je binnen tien minuten eten. Verse tagliatelle en mie hoeft maar even te koken. Dan nu zorgen dat het water iig snel kookt. (tip: kook pasta met een beetje zout en een klein scheutje olijfolie)

Als het gehakt een mooie eetbare kleur is geruld voeg je de (gesnipperde) ui toe. Zodra deze glazig zijn de tomatenpuree, knoflook (naar smaak = in mijn geval best veel) en peper+provencaalse kruiden toe. Schep goed om en blijf roeren. Controleer de pasta of gooi de tagliatella in het kokende water met zout en scheutje olijfolie.

Wacht met deksel op pan tot pasta gaar is, giet pasta af en schep op.

Meestal vult me dit he-le-maal :)

Volgende: Tweaking the MCE remote in windows 08-'10 Tweaking the MCE remote in windows
Volgende: Voor een schrijver... 05-'03 Voor een schrijver...

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk