Ik moest dit ff delen...

Door wheez50 op zaterdag 25 september 2010 00:29 - Reacties (26)
Categorieën: Personal, Songs, gediggies, rants, Views: 6.693

Soms kom je iets tegen op het web en dan zou je van de virtuele daken (echte trouwens ook) willen schreeuwen hoe mooi/cool/wreed/dope/whatever iets is. Dit filmpje is er een in die categorie:


MADE by Dub FX


I’ve got my eyes open wide to the ceiling
I’m lying on my back in the centre of a room
I’ve got a voice giving me a funny feeling
Its telling me the world’s going to end real soon
I’ve got to get a job otherwise I’m unappealing
Do my little dance for the man and consume
So i let my energy build for the healing
So i can reign down with my super sonic boom
I’m held down by a fog on my way to the top
All clouded and the pressure won’t rise
I’m on a mission to the sky with the stars in my eyes
Yet the weather won’t compromise
Like a ball on a chain that is strapped to my brain
I’m a prisoner inside of my dreams
So i will appreciate the future of a day
Where the clouds open up and scream
And i sing now

I aint gonna spend my time wandering why i never made it
I’ve already made it
I aint gonna spend my days thinking about why i never made it


http://dubfx.net/ <-- homepage

Waarom ik dit nu post? Vandaag kwam ik drie keer in aanraking met mensen die hun eigen structuur aan anderen willen opleggen. De laatste keer was iemand die 'weblogs' als eigen tekst only zag. W'rom mogen er geen plaatjes, video's en links naar apps in staan? W'rom moet de rest van de wereld zich aanpassen aan jouw beeld van nihil creatief omgaan met de mogelijkheden die je hebt? Ik noem dat domheid.

De eerste keer was vanochtend op het moment dat ik me besefte dat ik wakker was. Want ook ik zou graag mijn structuurtjes opleggen aan de rest van de wereld. Onbewust trouwens: bewust zou ik er niet aan moeten denken. Dan zou het echt een vreemde boel worden.

Maar in het bovenstaande nummer komt het ook terug. Alsof we aan de ketting der normaalheid vastgeketend zitten. We laten ons leven leiden door de moetjes en hoort-zo's. Vaak zorgt het ervoor dat we kunnen functioneren. Dat we niet hopeloos overladen worden door een brei van onverwachtheden. Het is fijn om te weten dat mensen als ze half duf zijn (zo'n 80% van de dag, volgens psychologisch onderzoek) vooral keuzes volgens heuristieken maken. Ze gaan simpelweg het programma af dat kijkt hoe er in het verleden met die situatie om is gegaan. En alleen wanneer dat tekort schiet (of we wakker schrikken door een onverwachte situatie) denken we echt. Nou ja, daar wordt wetenschappelijk ook aan getwijfelt, maar laat ik in ieder geval nog een beetje hoop en vertrouwen in de mensheid houden...

Dus hierbij een oproep: Denk na! Besef! Sta niet stil bij wat zou kunnen zijn of met wat zo onhaalbaar is. Maar wees blij met wat je hebt, geniet van de kleine dingen...

En gebruik google / gezond verstand voor je iets op GoT dumpt. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik daar 'soms' ook niet zo goed in ben...

Volgende: Autisme deel 2 10-'10 Autisme deel 2
Volgende: Booting Windows 7 x64 from a SCSI drive on a Dell Precision 670 08-'10 Booting Windows 7 x64 from a SCSI drive on a Dell Precision 670

Reacties


Door Tweakers user Tsurany, zaterdag 25 september 2010 00:50

Waarom moeten we jou manier van leven aan ons laten opleggen?

Door Tweakers user wheez50, zaterdag 25 september 2010 00:53

Tsurany schreef op zaterdag 25 september 2010 @ 00:50:
Waarom moeten we jouw manier van leven aan ons laten opleggen?
Moet dat dan? (Of moet ik je uitleggen hoe recursieve zelfspot of ironie werkt?)

Maar ok. Ookal ben ik het niet eens met je uitgangspunt, laat ik het proberen te beantwoorden in begrijpbare taal...

Komt 'ie:

Omdat je leven er beter van zou worden. Niet vanzelf trouwens. Je zou je gaan beseffen waarom je juist vraagtekens bij mijn maner van leven zou moeten zetten. En door stipt mijn manier van leven opgelegd te krijgen zou je bevrijd worden van mijn manier van leven. Waardoor je uiteindelijk just *niet* mijn manier van leven leeft, maar jouw ultieme eigen leven. Je zou je beseffen wat je hebt. Je zou met veel meer dynamiek en levensvreugde; pure energie in het leven staan.

Je zou je beseffen dat je er al bent. Dat je vanaf nu alleen nog maar beter/sneller/hoger/ultiemer kan worden. En al heel snel zou je veel verder zijn dan waar ik sta.

En zou je je beseffen dat het antwoord op je vraag veel simpeler kan zijn.
Het antwoord zou namelijk maar een ding kunnen zijn. Het zou niet direct op je vraag antwoorden, maar juist je uitgangspunt betwisten. Je zou je beseffen dat je je eigen leven msscien beter kan leven.

Dus een tl;dr:

Niet.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 september 2010 01:00]


Door Tweakers user YopY, zaterdag 25 september 2010 01:00

Ik zou graag genieten van de kleine dingen, maar ik mag niet stilstaan bij wat zou kunnen zijn van jou :+.

[/serieus]

Eens in de zoveel tijd komt er iemand langs die melancholisch is, een 'liff lyf 2 teh full'... en ik heb een schijthekel aan dat mierezoete uberoptimistische.

:>

Door Tweakers user wheez50, zaterdag 25 september 2010 01:01

YopY schreef op zaterdag 25 september 2010 @ 01:00:
Ik zou graag genieten van de kleine dingen, maar ik mag niet stilstaan bij wat zou kunnen zijn van jou :+.

[/serieus]

Eens in de zoveel tijd komt er iemand langs die melancholisch is, een 'liff lyf 2 teh full'... en ik heb een schijthekel aan dat mierezoete uberoptimistische.

:>
gheghe :) - en het liedje?

Door Tweakers user Taz 79, zaterdag 25 september 2010 01:25

Dat is knap zoals hij dat doet, daar valt niet over te twisten (denk ik). En de tekst zelf is ook erg goed.
Wees blij met wat je vandaag hebt, morgen kan het weer heel anders zijn. Genieten van het leven doe ik gelukkig wel ookal mopper ik ook wel eens als alles lijkt mis te gaan. En wat dat denken betreft, dat moet ik wel blijven doen anders gaat het niet goed komen op m'n werk(en als ik wel denk ook niet ;) , m'n chef is dan altijd de sjaak).

Door Tweakers user mcsluis, zaterdag 25 september 2010 09:52

Het filmpje was voldoende geweest.... sorry.

Door Tweakers user wheez50, zaterdag 25 september 2010 11:08

Fijn weekend, Taz! :)
mcsluis schreef op zaterdag 25 september 2010 @ 09:52:
Het filmpje was voldoende geweest.... sorry.
En dan te bedenken dat drie anderen die alleen filmpjes linken zware kritiek (met meer onderbouwing dan jij gaf) op hun 'zinloze' post kregen...

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 september 2010 11:09]


Door Tweakers user Patriot, zaterdag 25 september 2010 11:14

Doe eens niet underlinen, ik wordt wakkergeschrokken uit mijn dufheid omdat ik verwacht op linkjes te kunnen klikken. Mijn wereld stort in als dat niet kan. Moet ik nadenken enzo.

Door Tweakers user chucky, zaterdag 25 september 2010 11:18

mcsluis schreef op zaterdag 25 september 2010 @ 09:52:
Het filmpje was voldoende geweest.... sorry.
Precies. Wheez50 herhaalt het alleen maar.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 september 2010 11:18]


Door Tweakers user John_Glenn, zaterdag 25 september 2010 13:03

...dat mensen als ze half duf zijn (zo'n 80% van de dag, volgens psychologisch onderzoek)
Hebbie daar een linkje bij? Dan voel ik me voortaan wat normaler :)

Door Tweakers user Spesh, zaterdag 25 september 2010 13:42

Sorry maar dit is wel erg cliché allemaal, je bent de zoveelste die dit roept. Ik heb ook een periode gehad in mijn leven dat ik van mezelf moest beseffen wat ik had en dat ik daar tevreden mee moest zijn, resultaat: het meest duffe leven wat je je voor kan stellen. Nu ik weet altijd streef naar beter en meer hoe onmogelijk het ook soms lijkt is mijn leven weer een stuk interessanter geworden, met hoogtepunten als ik daadwerkelijk iets bereik. Tevreden zijn met wat je hebt is jezelf beperking in de mogelijkheden die je hebt.

Door Tweakers user 3DDude, zaterdag 25 september 2010 13:57

Geen idee waar het over gaat, heb je verhaal niet gelezen was opgehouden na regel x, wou alleen even zeggen dat ik het filmpje wel bruut / cool vond :D

so on that i agree :P

Door Tweakers user mcsluis, zaterdag 25 september 2010 15:19

wheez50 schreef op zaterdag 25 september 2010 @ 11:08:
Fijn weekend, Taz! :)


[...]


En dan te bedenken dat drie anderen die alleen filmpjes linken zware kritiek (met meer onderbouwing dan jij gaf) op hun 'zinloze' post kregen...
Ik weet niet precies waar jij het over hebt in je reactie. Ik geef enkel aan dat je verhaal niet zoveel toevoegt. Persoonlijk vind ik het vrij puberaal klinken, en geschreven voor iemand van 32. Dat het enorm cliche is, is al eerder genoemd.

Je "oproep" klinkt voor mij als opgeven. Daarnaast wil je anderen net zo hard je eigen levensvisie / wijze opdringen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 25 september 2010 15:57]


Door Tweakers user BaRF, zaterdag 25 september 2010 16:06

holy crap. Volgens mij is het een keer tijd voor een soort filter oid wat er voor zorgt dat we enkel tech-related blogs hier krijgen ofzo :+

Door Tweakers user Spesh, zaterdag 25 september 2010 17:27

BaRF schreef op zaterdag 25 september 2010 @ 16:06:
holy crap. Volgens mij is het een keer tijd voor een soort filter oid wat er voor zorgt dat we enkel tech-related blogs hier krijgen ofzo :+
Ik vind non-tech related blogs juist wel verfrissend, er zijn interessantere dingen dan tech in het leven. Ik vind het zelf nogal cliché wat de blogger schrijft maar mooi voor hem dat hij een levensopvatting heeft gevonden waar hij zich goed bij voelt.

Door Tweakers user Aapenootjes, zaterdag 25 september 2010 19:50

Ik heb Dub FX wel eens gezien in Amsterdam, erg gaaf :D

Door Tweakers user Silent7, zondag 26 september 2010 00:35

nette post.
Je had t een week eerder moeten plaatsen dan had ik je aangeraden naar Picnic te komen.
Onthoud dat voor volgend jaar, stuur me maar een dm tegen die tijd dan kan ik vast wel een dagpas voor je regelen (scheelt je weer 400 ex btw ;-))

[Reactie gewijzigd op zondag 26 september 2010 00:36]


Door Tweakers user macnerd, zondag 26 september 2010 03:25

Gezien die serieuze lap tekst onder het filmpje gooi ik ook maar eens een wat uitgebreidere reactie terug :) .

De hele opzet van het www is juist dat alles aan elkaar gelinkt kan worden... dus de mensen die bij weblog alleen denken aan tekst zijn waarschijnlijk blijven hangen in de beginfase van weblogs, waarin het voornamelijk dat was (als een publiek dagboek dus). Ook zie ik niet in waarom een weblog puur uit eigen materiaal moet bestaan. In het ouderwetse dagboek had je het misschien over een gaaf popconcert waar je geweest bent of een leuk computerspel dat je ontdekt hebt, nu link je ernaar of embed je het. Kortom, juist het gebruik maken van de technieken (en dat steeds uitbreiden met nieuwe mogelijkheden) is normaal wat mij betreft.

Dit zie je overigens op meer gebieden, bijvoorbeeld bij VOIP. De meeste mensen die 'bellen via internet' hebben bij hun internetabonnement hebben niet door dat dit in principe overal ter wereld gebruikt kan worden. Zo kan ik tijdens vakantie met m'n Nokia N800 Internet Tablet dus gewoon (inter)lokaal bellen als ik een wifi-verbinding heb. Voor mijn schoonouders heb ik hun telefoonnummer op mijn modem ingesteld toen zij in ons huis zaten tijdens onze vakantie naar China (allebei VOIP), dus ze waren gewoon op hun eigen nummer bereikbaar :)

Heel veel mensen kijken gewoon niet verder dan de bekende keuzes en andere opties komen niet in hen op. Terwijl er vaak genoeg alternatieven zijn die beter bij je passen... immers: niemand is hetzelfde, dus waarom zouden de mogelijkheden die iemand heeft dat zijn? Ik laat me in ieder geval niet beperken door andermans beperkte blik.

En wat betreft het filmpje: echt cool wat die kerel doet. Niet echt mijn genre, maar ik heb het filmpje wel met plezier afgekeken :)

Door Tweakers user Boxman, zondag 26 september 2010 08:43

Maar in het bovenstaande nummer komt het ook terug. Alsof we aan de ketting der normaalheid vastgeketend zitten. We laten ons leven leiden door de moetjes en hoort-zo's. Vaak zorgt het ervoor dat we kunnen functioneren. Dat we niet hopeloos overladen worden door een brei van onverwachtheden. Het is fijn om te weten dat mensen als ze half duf zijn (zo'n 80% van de dag, volgens psychologisch onderzoek) vooral keuzes volgens heuristieken maken. Ze gaan simpelweg het programma af dat kijkt hoe er in het verleden met die situatie om is gegaan. En alleen wanneer dat tekort schiet (of we wakker schrikken door een onverwachte situatie) denken we echt. Nou ja, daar wordt wetenschappelijk ook aan getwijfelt, maar laat ik in ieder geval nog een beetje hoop en vertrouwen in de mensheid houden...

Dus hierbij een oproep: Denk na! Besef! Sta niet stil bij wat zou kunnen zijn of met wat zo onhaalbaar is. Maar wees blij met wat je hebt, geniet van de kleine dingen...
Pff, je klinkt net als een Jehova getuige die even zijn religie wil komen prediken. "Wij doen zus niet goed, wij doen zo verkeerd, maar ik ben hier bovenuitgestegen, en jullie moeten mij volgen als jullie een fijn leven willen!!" Spreek anders gewoon voor jezelf, in plaats van te denken dat je weet wat het beste is voor iedereen?

[Reactie gewijzigd op zondag 26 september 2010 08:45]


Door Tweakers user Attitude, zondag 26 september 2010 10:13

vooral de mixes met flower fairy zijn erg mooi :)

Door Tweakers user Patecatl, zondag 26 september 2010 13:04

Veel respect voor de creativiteit van deze man.

Prachtig. Bedankt voor deze muziek tip Wheez50.

En als antwoord op dit ;

quote ; Waarom ik dit nu post? Vandaag kwam ik drie keer in aanraking met mensen die hun eigen structuur aan anderen willen opleggen

Ja beste ,welkom in het leven :+ .
Zelf determinisme
is het (mijn) antwoord daarop.

[Reactie gewijzigd op zondag 26 september 2010 14:33]


Door Tweakers user wheez50, zondag 26 september 2010 17:41

@macnerd - thanks :)

@qwerty: Je hebt het goede antwoord te pakken. En van mij mag je extra kritisch zijn naar mijn uitlatingen toe :)

@silent7 - Ziet er erg interessant en leuk uit, al ben ik er vrij zeker van dat ik niet tot de doelgroep behoor. Maar bedankt voor het aanbod! (waar is mijn agenda... :) )

@boxman (en anderen) - ik spreek voor mezelf. Dit is mijn tweakblog. Sterker nog, ik spreek ook over mezelf. Daarnaast interpreteer je het woordje we als wij. Misschien valt het anders als je er in plaats daarvan 'men' leest. Het is mijn mening. En ik verklaar degene die zich blindelings door mij of mijn mening laat leiden achterlijk. Ook de mensen die aannemen dat ik daar op uit ben verklaar ik dom. Ik ben behoorlijk kritisch jegens mijzelf. Ik ben niet boven mezelf uitgestegen. Ik blijf waarschijnlijk achter waar *jij* misschien voordeel kan doen met wat ik zeg. Nadat je er natuurlijk kritisch en open naar gekeken hebt.

Filosofisch gezien is de poging me voor mezelf te laten spreken (negerend dat ik dat op mijn eigen tweakblog sowieso al doe) natuurlijk ook een poging tot opdringen wat je het beste denkt te zijn voor iedereen. Zelfs mijn observatie daarvan is al een uiting van hetzelfde feit...

@degenen die meer willen weten over de heuristiekentheorie: Sorry - ik kan het ff niet terugvinden. Korte samvat is dat we op twee manieren beslissen: een energieefficiente manier gebaseerd op heuristieken en een bewuste, meer logische manier. Zoektermen zijn cognitive processes, decisionmaking strategies and heuristics (psychology).

[Reactie gewijzigd op zondag 26 september 2010 17:43]Door Tweakers user wheez50, maandag 27 september 2010 13:30

Gheghe - Ik weet van mezelf dat ik een zeer groot deel van de dag gedachtenloos een van de kudde ben...


Door Tweakers user Sc0tTy, vrijdag 1 oktober 2010 11:04

Jup ken em al langer :) Vette shit

Reageren is niet meer mogelijk